Managerade servrar / Managed server


Secure Networks konsulter har lång erfarenhet av managering av servrar. Om ni har en server som ni vill slippa sköta om så kan vi ta över den. Vi kan både sköta om den på plats hos er, eller att vi ställer den i vår hall. Nedanstående gäller att vi placerar den i vår hall.

Placering i vår hall har stora fördelar som att er viktiga information lagras på annan plats än ert ordinarie driftställe, om något oförutsett skulle inträffa. När ni väljer en managerad server med placering i vår hall ingår säkerhetskopiering upp till 50 GB per server. Har ni mer data än så vänligen kontakta oss för offert så löser vi det. En annan stor fördel är att det blir enklare och snabbare att arbeta på resande fot mot servern då vår gigabit-anslutning mot Internet belastas och inte företagets. Er server låses in i en säker datorhall med kameraövervakning och vaktbolag.

Vi tar ansvaret för er server och sköter t.ex. säkerhetsuppdateringar och installationer. Ni får mer tid över till er kärnverksamhet och kan spara pengar.

De flesta av våra kunder kör Windows på sina servrar, men vi kan också ta hand om er Linux-server. För mindre företag rekommenderar vi Windows Small Business Server som är ett komplett paket med bl.a. egen Exchange-server. Med denna lösning skapar vi en krypterad förbindelse (VPN) mellan ert företag och servern. I grundpaketet ingår att man använder Microsofts inbyggda mjukvara hos klienterna för att ansluta direkt mot servern. En bättre lösning är att placera en brandvägg ute hos er som skapar en permanent VPN-förbindelse mot vår brandvägg. Med denna lösning behöver era användare aldrig tänka på att ansluta mot servern, utan de loggar in och når sina filer precis som om ni hade haft servern ståendes hos er.

Om ni också önskar att arbeta med applikationer på servern via Fjärrskrivbordet behövs Windows Terminal Services. På denna kan ni t.ex. installera administrativa system för bokföring och lönekörning, Microsoft Office och liknande. Med denna tjänst kan ni nå ert skrivbord var ni än befinner er någonstans. Det enda som behövs är programmet för att ansluta (ingår i Windows XP/Vista). Ni kan även arbeta med Mac och i viss mån Linux. Vi rekommenderar att man kör denna förbindelse genom en krypterad VPN-tunnel.

Följande standardpaket av managerade servrar har vi tagit fram. Givetvis kan vi skräddarsy en lösning för just era behov om nedanstående inte passar. Samtliga servrar är placerade bakom en hårdvarubrandvägg och har reservkraft i form av både UPS:er och dieselaggregat.

Vi arbetar i första hand med kvalitetsservrar från Dell. Om ni önskar något annat kan vi även hjälpa er med HP, Sun, Fujitsu och SuperMicro.

Då varje managerad serverlösning är unik får ni gärna kontakta oss för vidare diskussion.